Press

NEOS na eventu „Show me the Data“ predstavio Tableau

November 18, 2016

Kako naći vrijednost u podacima koji nas okružuju? Broj podataka koje i sami svakodnevno stvaramo u tzv. digitalnom svemiru stalno se povećava u čemu pomaže sve veće korištenje računala, tableta i smartophoneova. No, podaci su vrijedni koliko i mogućnost njihove analize. Toga je itekako svjestan NEOS, hrvatska IT tvrtka specijalizirana za rješenja poslovne inteligencije, koja je organizirala događanje „Show me the Data“, posvećeno vizualizaciji i otkrivanju vrijednosti iz podataka.

Tim NEOS-ovih stručnjaka u Zagrebu je, u prostoru HUB385, organizirao edukativno okupljanje i predstavljanje Tableaua, vodećeg alata za vizualizaciju podataka i njegovih najnovijih funkcionalnosti kroz primjere iz prakse. Članovi NEOS-ovog tima upoznali su prisutne sa softverom, približili im njegove mogućnosti kroz primjere i studije slučaja, objasnili kako uz Tableau funkcionira Big Data analitka te im približili mogućnosti licenciranja.

Tableau prikazuje sve podatke na vizualno fascinantan način, s ciljem maksimalnog iskorištavanja njihove vrijednosti, a uz posljednju verziju softvera oni su postali još zanimljiviji. Svaki element Tableaua kreiran je kako bi se povećala vidljivost podataka, a korisnici se usredotočili na ono što im je bitno.

NEOS-ov stručni Tableau tim svakodnevno je posvećen educiranju korisnika o najboljim načinima korištenja softvera, kao i otkrivanjem novih mogućnosti koje pruža u različitim industrijama, čime NEOS tvrtka partner Tableaua potvrđuje svoju izvrsnost u pružanju rješenja poslovne inteligencije. NEOS-ovi stručnost, znanje i ulaganje u razvoj Big Data inovacija međunarodno su prepoznati, a razlog za daljnje podizanje standarda u regionalnom IT sektoru ne nedostaje, što je pokazalo i održano događanje.

Prema riječima direktora tvrtke NEOS, Davorina Capana: „Vizualizacija podataka je iznimno bitna u poslovnom svijetu gdje je imperativ brzo donošenje odluka. Ljudi bolje percipiraju slike nego riječi pa samim time su uz dobar vizualni prikaz i usredotočeni na ono ključno, a to je vrijednost podataka do koje vrlo jednostavno možete doći korištenjem Tableau alata.“